top of page
GALERIE ATELIER HERENPLAATS x INVALID

Van 2005 tot 2015 heeft op de hoek Schilderstraat / Schiedamse vest een enorm geprint doek van het werk van Laan Irodjojo gehangen met de afbeelding van de Schieland Toren en Schieland Huis. Dit 3,5 bij 14 meter grote doek is bewaard gebleven en mee verhuisd naar de Schietbaanstraat waar Galerie Atelier Herenplaats sinds 2015 gevestigd is. Om ruimte te maken in de opslag en het doek niet zomaar weg te gooien, maar het een mooie tweede bestemming te geven is er besloten om er tassen van te laten maken. Telma Patricia Fonseca Monteiro van Atelier Invalid is gevraagd ontwerpen te maken en de productie op zich te nemen.
Het resultaat zijn drie mooie verschillende maten tassen in een kleine oplage van 10 voor ieder formaat. Elke tas is uniek omdat het een kleine uitsnede is van het uitgeprinte schilderij waarbij goed gelet is op lijnvoering en kleur. Met dit duurzame en unieke product is een bijzondere samenwerking gerealiseerd tussen Herenplaats kunstenaar Laan Irodjojo die dit jaar zijn 25 jarig jubileum viert als internationaal kunstenaar en Atelier Invalid. Laan schildert Rotterdamse stads landschappen, schepen en gebouwen en heeft vele exposities op zijn naam staan in binnen- en buitenland. 


Productie door INVALID Atelier

LAAN BAGS

CORRIETTE SCHOENAERTS x INVALID

Kunst project door Coriette.

Productie door INVALID Atelier

ART PRODCUTION

HOSPITAALBROEDERS x INVALID

We zijn trots dat we zijn gevraagd om samen te werken met de Hospitaalbroeders voor een project in Malawi, Afrika. 

Zoals de meeste landen in Afrika heeft Malawi een groot probleem van plastic afval van consumenten dat op straat ligt. Het idee is om een manier te vinden om dit overschot aan plastic afval te recyclen en opnieuw te gebruiken en tegelijkertijd werkgelegenheid te creëren voor de lokale bevolking van Malawi. Het product wordt in Nederland op festivals verkocht en de opbrengst wordt teruggegeven aan de lokale gemeenschap.

De multifunctionele rugzak is mooi geproportioneerd en makkelijk in gebruik, de binnenkant van de rug is opgevuld met ‘hergebruikte’ stof voor een comfortabeler gevoel als je erop ligt of zit. Hij heeft meerdere vakken om je spullen in te stoppen. Als hij is uitgeklapt kun je hem gebruiken als picknickmat en genieten van het gezelschap met je dierbaren.


Productie door INVALID Atelier

Open Air Backpack

ANGELIQUE PANDAY x INVALID

We creëerden met INVALID Atelier 5 unieke denim schorten voor restaurants en/of horecagelegenheden. Deze unieke schorten zijn gebaseerd op klassieke denimworkers, waarbij alle klassieke afwerkingen zijn ontworpen met een nieuwe look.
De met leer afgewerkte bretels kunnen gekruist of recht gedragen worden wat bijdraagt ​​aan het nostalgische effect. 


Productie door INVALID Atelier

DENIM SCHORTEN

JACQUELINE BONGERS x INVALID

Applaus voor deze prachtige danseressen van Balletschool Jacqueline Bongers.
De kostuums zijn met zorg handgemaakt en het ontwerp is eenvoudig elegant en soepel.

De inspiratie van deze jurken is beweging, ze kunnen vrij bewegen in hun jurken en het vloeit mee met hun bewegingen. Met elke beweging die ze maken, krijgen hun jurken meer leven.


Kostuums ontworpen, gemaakt en geproduceerd door INVALID Atelier

Klassiek Ballet

SHERYL LEYSNER x INVALID
 
Dit was de eerste keer dat ik samenwerkte met een binnenhuisarchitect om een ​​meubelstuk te maken. Interieurontwerp is niet onze specialiteit, maar we hebben het laten werken, textiel is onze specialiteit.
 
De denim is met de hand genaaid en gevormd op de lamp.
 
Ontworpen door Sheryl Leysner
Productie door INVALID Atelier

DENIM LAMP

CONTAINR AFFAIRS x INVALID

De Jack Daniels Honey Serving Belt is handgemaakt en gemaakt van 100% echt leer.

De riem heeft een Jack Daniels bidonhouder met twee bekerhouders. Het is speciaal gemaakt van hard leer met een goede kwaliteit.

Deze leren riem is voor rond je middel en is voorzien van alcohol en kopjes. Het is zeer geschikt om te serveren op festivals.


Productie door INVALID Atelier

Serving Belts

bottom of page