top of page
INVALID Cursist Naaicursus

MODEDESIGN & MODETECHNIEK CURSUS

Deze cursus is speciaal voor mensen die zowel creatief als technisch aan de slag willen met kleding. Als u eigen ideeën wilt ontwikkelen of als u daar al langer mee rond loopt, dan is deze naaicursus zeer geschikt. Tijdens uw naaicursus wordt u individueel begeleid vanaf het ontwerp tot aan het helemaal afwerken van uw kledingstuk.

Middels een moodboard doe je inspiratie op in verschillende stijlen. We besteden aandacht aan vorm, materiaal en de kleurenleer. Hierna is het tijd om de inspiratie vast te leggen op tekeningen, ook wel illustraties genoemd.

 

Als het ontwerp af is starten we met het technische gedeelte, patroon tekenen. De kleding wordt zo in 2D vastgelegd. Tijdens dit onderdeel leert u nauwkeurig maten op te nemen en deze vervolgens te berekenen en te vertalen naar een kloppend tekening. 

 

Als het patroon af is, wordt er een proefmodel gestikt. Dit is de eerste stap in de naaitechniek. Hiervoor wordt een stof gebruikt die qua dikte, valling en stijfheid overeenkomt met de uiteindelijke stof.

 

Sluit het proefmodel aan? Dan is het tijd om te starten met conceptontwikkeling. Dit is de fase waarin het ontwerp in de juiste stof wordt uitgewerkt.

 

Startdatum: Maandag 15 en zaterdag 20 januari 2024

     

Maandag: 09:30 - 13:30 uur

Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur  

Duur: 12 naailessen. Per naailes 4 uur.

PRIJS:  € 448,- (incl. BTW)  Betalen in 1, 2 of 3 termijnen is mogelijk.

bottom of page