top of page
INVALID Cursist Naaicursus

MODEDESIGN & MODETECHNIEK CURSUS

Deze cursus is ontworpen voor mensen die zowel creatief als technisch met kleding aan de slag willen. Als u eigen ideeën wilt ontwikkelen of als u daar al langer mee rondloopt, is deze naaicursus zeer geschikt. Tijdens uw naaicursus wordt u individueel begeleid vanaf het ontwerp tot aan de volledige afwerking van uw kledingstuk.

Met behulp van een moodboard doet u inspiratie op in verschillende stijlen. We besteden aandacht aan vorm, materiaal en kleurenleer. Hierna is het tijd om de inspiratie vast te leggen in tekeningen, ook wel illustraties genoemd.

 

Zodra het ontwerp gereed is, starten we met het technische gedeelte: patroontekenen. De kleding wordt zo in 2D vastgelegd. Tijdens dit onderdeel leert u nauwkeurig maten op te nemen en deze vervolgens te berekenen en te vertalen naar een nauwkeurige patroon. 

 

Als het patroon gereed is, wordt er een proefmodel gestikt. Dit is de eerste stap in de naaitechniek. Hiervoor wordt een stof gebruikt die qua dikte, valling en stijfheid overeenkomt met de uiteindelijke stof.

 

Past het proefmodel goed? Dan is het tijd om te starten met de conceptontwikkeling. Dit is de fase waarin het ontwerp in de juiste stof wordt uitgewerkt.

 

Startdatum: Maandag 3 en zaterdag 8 juni 2024

     

Maandag: 09:30 - 13:30 uur

Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur  

Duur: 12 naailessen. Per naailes 4 uur.

PRIJS:  € 458,- (incl. BTW)  Betalen in 1, 2 of 3 termijnen is mogelijk.

bottom of page